Internettet har været gennem en rivende udvikling siden det første gang i 1960’erne blev benyttet af det amerikanske forsvar. Internettet har bragt mange goder med sig, som gør din hverdag langt nemmere end den før i tiden har været. Internettet har både gjort dit arbejde nemmere og mere effektivt, samtidig har det også forbundet hele verden så det er muligt at kommer i kontakt med næsten alle mennesker i verden i løbet af meget kort tid.

Internettets historie

Internettet blev for første gang lagt i 1960’erne af det amerikanske forsvar, som ønskede at lagre information på computere, men på en decentraliseret måde så vigtig information ikke kunne ødelægges ved et enkelt angreb det rigtige sted. Det udviklede sig senere så offentlige institutioner blev tilkoblet nettet. I 1981 var der 213 computere i verden forbundet igennem internettet og bare 10 år senere, i 1991, var der 300.000 computere forbundet af internettet. Herhjemme kunne det også mærkes, i 1996 brugte ca. 12% af alle danskerne internettet i gennemsnit 2 timer om ugen, og i 2007 havde 83% adgang til internettet, og tænk bare på hvor lang tid vi alle sammen bruger internettet i dag. Vi kan sagtens blive enige om at internettet er noget vi bruger lang tid på i vores hverdag, og vi ofte tager for givet, det er ofte først når vi mister forbindelsen at vi opdager hvor hjælpeløse vi er uden internettet.

Bragte muligheder for innovativ brug af eksisterende produkter

Internettet bragte også ny muligheder indenfor mange andre markeder, det udviklede bl.a. vores brug af mobiltelefoner, TV og mange andre ting i vores hverdag. Mobiler gik fra at have en skærm der kun kunne vise korte sms-beskeder og telefonnummeret når vi blev ringet op, til at vi pludselig havde brug for en langt større skærm, da langt de fleste af os læser nyheder, ser videoer og generelt surfer fra vores telefon. Det betyder også at langt de fleste af hos kommer ud for at få brug reparation af Iphone eller Android-telefoner, da skærmen nu er blevet, så står at den nemt kan gå i stykker. Du kan læse mere om reparation af Iphones her.

Internettet bragte nye markedsmuligheder

Internettet bragte også muligheder for virksomheder når det kom til salg af diverse produkter, det var nu muligt for kunden at bestille og se vare online, i stedet for at skulle have fat i et katalog og så finde en butik der havde den pågældende vare eller ringe og bestille varen hjem til sig selv. Virksomheder som Georg Jensen Damask, som er en meget gammel virksomhed, har været igennem en udvikling fra at være en fysisk butik og væveri, til at nu kunne henvende sig direkte til kunden. Det har højst sandsynligt være en stor udfordring for Georg Jensen Damask, og andre ældre virksomheder at tilpasse den nye struktur virksomheden til den ny måde markedet fungerede på efter internettets indtræde. Det har pludselig være muligt for en Jylland at bestille vare fra Sjælland og vice versa, det er ikke sikkert at virksomheden har været i stand til at levere vare til den anden ende af landet. Det har bare været en af de små ændringer der har været i måden vi handler på efter internettet, er fremtrådt. Du kan læse meget mere om Georg Jensen Damasks historie ved at klikke her.