Det er vigtigt at sende de rigtige signaler, når du som jobsøgende skal skrive din ansøgning og dit CV. Der findes dog mange forskellige måder at sætte dit CV op på, og i artiklen kan du læse mere om hvilke typer der er de mest foretrukne blandt virksomheder og HR-afdelinger, så du kan komme et skridt foran i køen.

Få styr på dit CV

Der findes overordnet 2 forskellige typer af CV, som er foretrukket på arbejdsmarkedet. Disse 2 typer af CV er foretrukket, da de er nemmest at overskue, da de giver læseren den nødvendige information både hurtigt og på en let overskuelig måde. Der er typisk tale om det omvendt kronologiske CV og det kompetencestyrede CV, som er de foretrukne på arbejdsmarkedet.

Det omvendt kronologiske CV redegør for dine ansættelsesforhold og uddannelse, og som navnet antyder i omvendt rækkefølge, så du har det nyeste ansættelsesforhold og uddannelse først. Det giver læseren, mulighed for let at overskue, hvor du har din nyeste erfaring fra, som typisk også er de ansættelsesforhold der er relevante for den søgte stilling. Det er en god idé at sørge for at beskrive dine stillinger og opgaver i de stillinger der er vigtige i forhold til den søgte ansættelse.

Det kompetencestyrede CV indledes gerne med en lille beskrivelse af dine nøglekompetencer, der er vigtige i forhold til ansættelsen. Det giver hurtigt modtageren mulighed for at læse hvilke kompetencer som du har erhvervet dig i stedet for dine tidligere ansættelsesforhold. Det kompetencestyrede CV er typisk en god løsning til nyuddannede der ikke har mange flotte ansættelsesforhold at skrive på CV’et.

Hold dig kort

Der er desuden nogle ting der skal være i orden, uanset om du benytter det ene eller andet CV. Det er vigtigt at dit CV er overskueligt og letlæseligt, og gerne så nemt at læseren kan få et overblik over dine evner på under 5 minutter. Da læseren typisk har en stor bunke ansøgninger, som de skal igennem, har de ikke overskud til at bruge 15 minutter på en ansøgning.

Det er desuden vigtigt at du sørger for at holde dit CV kort, dvs. på under 3 sider, det kan være svært hvis du har haft mange stillinger, men så kan du evt. samle nogle stillinger under en beskrivelse, eller fjerne ansættelsesforhold tidligt i din karrierer.

Benyt CV til passiv søgning

Det er ikke sikkert at du er aktivt søgende, men det er altid en god idé at holde sine muligheder åbne, specielt hvis du ikke er 100 % tilfreds med dine ansættelsesforhold. Det er en god idé om du er aktiv søgende eller bare drømmer om en anden stilling, så er det en god idé at uploade dit CV til rekrutteringsvirksomheders databaser, så du har mulighed for at blive fundet af nogen der ved hvad de vil have, et godt eksempel på sådanne virksomheder er Ballisager.

En god idé er også, at indsætte et billede af dig selv, så din fremtidige arbejdsgiver kan få en bedre fornemmelse af, hvilken person du er. Find dit kamera på Specialkamera.dk.