Det er 10 år siden, at Apple lancerede deres første iPhone. Sidenhen har de fået en dominerende plads og rolle på markedet, og deres succes er gigantisk. Halvdelen af danskerne foretrækker en iPhone frem for en anden telefon, og Apples fanskare er stor. Derfor er efterspørgslen stor på deres nye produkter, og dette gælder ligeledes deres nye jubilæumstelefon. iPhone X udtales nemlig ”iPhone 10” og altså ikke ”iPhone eks”, og denne telefon er produceret for at markere deres 10 år på markedet. Denne iPhone har gennemgået de største forandringer siden iPhone 6 blev lanceret på markedet tilbage i 2015. Af denne grund sidder Apple-fans verden over og tripper efter at få fingrene i den nye, smarte og avancerede smartphone, som udkom den 3. november 2017. Priserne kan du se på iphonexpriser.dk

Fremtidens mobiltelefon – eller i hvert fald fremtiden for iPhones

Apple hævder selv, at denne nye smartphone er fremtidens mobiltelefon. Dog er mange af de nye features allerede implementeret i andre smartphones, såsom telefoner fra Samsung. Der er dog ingen tvivl om, at den nye iPhone X kommer til at bane vejen frem for Apples fremtidige telefoner. Der går spekulationer på, om navngivningen af fremtidige iPhones ligeledes kommer til at foregå på anden vis end hidtil kendt. Normalvis navngives nye iPhones efter næste tal i rækken – 5, 6, 7 etc. Når modellen opgraderes og pudses til, kaldes den blot 5s, 6s etc. Men denne gang har Apple sprunget 9’eren over, da de nyligt har lanceret iPhone 8, iPhone 8 Plus og iPhone X. Derfor spekulerer mange over, hvorvidt dette er markering for en ny måde at navngive fremtidige iPhones på.

Nye specifikationer og opgraderinger

Jubilæumstelefonen består som sagt af en masse nye specifikationer og opgraderinger. Skærmen kommer nu til at gå helt ud til telefonens kant, og dermed bliver det den største skærm, som Apple har produceret. Størrelsen på skærmen er 5,8’’, men selve telefonens størrelse er alligevel omtrent den samme som iPhone 8. For første gang i Apples historie bliver skærmen med OLED og mulighed for HDR. OIS implementeres på både front- og bagkameraet, hvilket gør billeder og videoer fantastiske i kvalitet – både i god og dårlig belysning. Ydermere er Hjem-knappen fjernet, hvilket betyder, at iPhone X bliver den første iPhone uden Hjem-knap. I stedet navigerer brugeren nu blot med swipe-funktioner. Telefonens design består af glas både på forsiden og bagsiden. Dette giver et meget elegant udtryk, som går flot i spil med skærmens runde hjørner. Telefonen er vandafvisende, hvilket vil komme mange af forbrugerne til gode.

Hvis du er blandt de mange millioner, som ønsker at få fat i den eftertragtede telefon, kan den forudbestilles fra den 27. oktober 2017. Den udgives den 3. november 2017, men folk må væbne sig med tålmodighed. Efter sigende er efterspørgslen på denne model nemlig så stor, at produktionen har svært ved at følge med. Derfor er det ikke usandsynligt, at folk først vil få sin iPhone X ved udgangen af dette år – eller først i første halvdel af 2018. Dog vil ventetiden på denne telefon være værd at vente på.