Selvom du er god med ord eller kan charme dig ind på enhver, er du ikke garanteret også at have et særligt talent for at skrive jobansøgninger. Derfor får du her 3 gode råd, der kan hjælpe dig med at udforme en ansøgning og et CV, der vil blive lagt mærke til.

Jobsamtale med jobansøgning

Gør dig umage

Det kræver tålmodighed at skrive en god jobansøgning. Manglende tålmodighed resulterer ofte i stavefejl, kringlede formuleringer og forkert brug af sproget – alt sammen noget, der ikke vil opfattes som særlig attraktivt hos en potentielt kommende arbejdsgiver. Det er derfor vigtigt, du tager dig god tid, når du skriver din jobansøgning. Det er en god idé at få en ven til at læse den igennem, og hvis I ikke er helt tilfredse med resultatet, skal du starte forfra. Du skal ende ud med en ansøgning, der afspejler dig og de kvaliteter, du kan tilbyde.

Målret din ansøgning

Det er godt at have i baghovedet, at din ansøgning og dit CV skal være dynamisk og målrettet efter den konkrete stilling, du søger. Du skal være sikker på, at din jobansøgning giver virksomheden et komplet indtryk af dig, dine personlige kvaliteter og dine erfaringer. Du målretter din ansøgning ved at læse jobopslaget grundigt igennem, så du er helt sikker på, hvad jobbet kræver – det betyder nemlig, at du vil have lettere ved at overbevise læseren om, hvorfor netop du er den helt perfekte kandidat. Det er samtidig en god idé, hvis du giver eksempler på, hvordan du konkret vil gøre brug af dine faglige kompetencer.

Ros dig selv til skyerne

Du ved godt, at du er god. Næste skridt er at overbevise virksomheden om, at du er lige netop den person, de leder efter. Du ved godt, at du er den perfekte til jobbet, men det skal din potentielt kommende arbejdsgiver også vide. I sidste ende er det dit CV, der skal få dig helt ind i varmen. Det er i dit CV, du skal nævne dine personlige kvaliteter og faglige kompetencer. Du kan med fordel sørge for at gøre læseren opmærksom på de punkter i dit CV, der lever op til de krav, der bliver stillet i jobopslaget. Det er i den forbindelse vigtigt, at du udformer dit CV i et enkelt layout, så læseren nemt kan få et overblik. Hvis du er i tvivl om, hvordan det skal gøres, kan du finde inspiration i en skabelon.